Appzurt

In dit boek staan veel leuke feitjes en weetjes over dyslexie. Wat is dyslexie nu eigenlijk? En met dit boek wil Léon Biezeman laten zien tegen welke problemen met dyslexie hij zelf is aangelopen.
Bij kinderen, maar ook bij volwassenen met dyslexie gaat het lezen en schrijven niet automatisch. Ze kunnen wel lezen en schrijven, het gaat alleen niet foutloos. Is dat niet appzurt? Appzurt, apsurt, appsurd, absurt of is het absurd …? Tjee, wat betekent dat nu weer? Laat ik het woordenboek erbij pakken. Misschien helpt dat: ‘absurd = ongerijmd’, niet logisch. Is dyslexie niet logisch? Maar is het dan wel logisch om woorden anders te schrijven dan ze klinken, zoals sjokola waar we het in een van de hoofdstukken in dit boek over hebben? Logisch of niet, we zullen het met de geschreven en te lezen taal, zoals we die kennen, moeten doen. Al zal je gaandeweg dit boek ontdekken dat verkeerd gespelde woorden vaak toch wel begrepen worden. En wanneer het lezen te lastig is … Je kunt dit boek ook lezen op een e-reader met voorleesfunctie.
Geeft dit boek een antwoord op al je vragen over dyslexie? Nee, daar zijn er te veel van. Iedere keer lees je dan ook weer in dit boek dat je mensen moet blijven vragen om hulp, begrip en uitleg.
Met zijwieltjes aan je fiets kun je heel ver komen, met hulpmiddelen bij het lezen en schrijven lukt dat ook. En je zult het geloven of niet, er zijn mensen met dyslexie die schrijven en lezen erg leuk vinden en er hun beroep van hebben gemaakt. Daar is Léon Biezeman er een van.

Léon Biezeman publiceerde diverse artikelen en boeken over dyslexie. Hij zet zich als ambassadeur in om dyslexie onder de aandacht te brengen. Léon Biezeman is Charity Ambassador voor Dyslexia International.

auteur: Léon Biezeman
titel: appzurt, dyslexie van a tot z
illustraties: Antonina Kalinina
ISBN 9789492333148
verkoopprijs €12,50
64 pagina’s
voor kinderen van 11 tot 14 jaar

Te bestellen bij de boekhandel of via: Van Tricht uitgeverij

‘Appzurt, dyslexie van a tot z’ is ook als ebook verkrijgbaar.
Hiervoor is een speciale ePUB3 versie ontwikkeld met een voorleesfunctie, waarbij een cursor de voor te lezen tekst automatisch volgt. Verder bevat het ebook nog een aantal leuke en verrassende gadgets die de moeite van het ontdekken waard zijn.

De Ebook is zowel op een Ipad of Apple computer of op tablet of gewone computer te lezen en is verkrijgbaar bij de Ibookstore en diverse internet boekhandels.

Meer informatie over de ePUB3 vindt u op de site van Dedicon. Geschikte apps om een (gratis) ePUB3 reader te downloaden vindt u hier, een aanrader is http://readium.org/

Een impressie van de boekpresentatie vindt u hier